Uz nedeljni ručak: Karamel koh

Uz nedeljni ručak: Karamel koh

Sastojci za koh : 5 dl mleka, 1 kasika secera , 6 kasika griza, 1/2 praska za pecivo
Sastojci za karamel: 4 zumanca, 2 kasike brasna , 5 dl mleka , 150 gr + 6 kasika secera ,Ulje

Priprema :
U manjoj serpi sipajte mleko, pa dodajte secer i ostavite da se kuva dok ne prokljuca. Zatim smanjite temperaturu. U posudi postepeno dodavajte griz i prasak za pecivo, mesajte dok smesa ne postane gusta. Kalup za mafine poprskajte vodom i sipajte u njega pripremljenu smesu. Stavite da se pece na umerenoj temperaturi, kada se ispece ostavite da se ohladi, potom okrenite naopacke.
U drugoj posudi na umerenoj temperaturi otopite 150 gr secera, kako bi se karamelisao. Posebno umutite zumanca. U posudi sa zumancima dodajte brasno, ulje, secer i 5 dl mleka, pa sipajte u karamelisan secer. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok se secer ne istopi. Gotov karamel prelijte preko koha. Karamel koh na kraju pospite rendanom cokoladom.
Izvor: zdravirecepti